Margherita’s Italiaanse delicatessen. 23 juni 2023

De lekkerste borrelplank van Zutphen.

Een borrelplaMargherita's Italiaanse delicatessen Zutphen. De lekkerste borrelplank van Zutphen.nk. Een simpele naam voor een heel belangrijk onderdeel tijdens het samenzijn met vrienden en familie. Een goeie borrelplank bestaat uit verschillende lekkernijen. Zorgvuldig op elkaar afgestemd zorgen deze lekkernijen voor een samenhangend geheel. Margherita maakt grote en kleine borrelplanken voor consumenten in de winkel en voor haar zakelijke klanten. Naast andere cateringproducten is een borrelplank een zeer gewilde aankleding op feesten en zakelijke bijeenkomsten.

Maar hoe maak je nu zelf zo’n fijne borrelplank?

Het mooie aan een borrelplank is dat je er op kunt leggen wat je maar wilt. Houden jij en anderen niet van kaas, dan geen kaas. En oma geen varkensvlees? Dan gewoon niet. Jij ‘owned’ de borrelplank so to speak.

Voor je gaat beginnen met het samenstellen van de borrelplank is het wel slim om de dieetwensen van je gasten te inventariseren. Als acht van de tien gasten geen fan zijn van vis, en jij maakt zes hapjes met zalm, is dat zonde van de moeite die je erin steekt. Zonde van deze heerlijke producten op jouw borrelplank want ze blijven liggen.

De basis van een borrelplank

Voor we je alles vertellen over allerlei lekkernijen voor op de borrelplank, beginnen we bij de basis: de juiste borrelplank! Een mooie grote borrelplank zorgt er voor dat de tafel er gezellig uitziet. Zorg voor een bourgondisch gevoel. Houd er overigens wel rekening mee dat de borrelplank vies kan worden.  Een houten borrelplank kan vocht opnemen. Gebruik dus geen poreus materiaal. Liever een eikenhouten borrelplank dus of kunststof. Maar een kunststof borrelplank kan enigszins kil overkomen.

Als je veel gasten krijgt, kun je het beste meerdere borrelplanken samenstellen. Zo voorkom je dat iemand die echt geen kaas lust zijn stukje vlees van een stuk kaas moet plukken dat er tegen aan ligt. Je kunt er ook voor kiezen om een vegetarische borrelplank te maken en eentje met vlees & vis. Wil je ook wat gerechten serveren in schaaltjes? Controleer dan of je genoeg serviesgoed hebt. Vergeet hierbij niet om rekening te houden met diverse sausjes en smeersels. Die moeten ook ergens in en mogen natuurlijk niet ontbreken bij de borrelplank!

Margherita's Italiaanse delicatessen.
De lekkerste Italiaanse borrelplank van Zutphen.
Margherita’s Italiaanse delicatessen. De lekkerste Italiaanse borrelplank van Zutphen.

De borrelplank samenstellen

Je kent je gasten en je weet ongeveer wat ze wel of niet lusten. Zo kun jij bepalen welke hapjes je op de borrelplank gaat serveren! Het leukste is het om te kiezen voor een breed scala aan lekkere bites. Een borrelplank met veel variatie trekt de aandacht. Dus een beetje vlees, een beetje vis, een beetje vegetarisch.Voor iedereen iets te kiezen. Misschien kies je er zelfs voor om te werken met gangen: eerst een borrelplank met koude gerechten, gevolgd door een versie met allemaal warme hapjes. Communiceer dit wel van tevoren, het zou jammer zijn als sommige gasten zich al helemaal vol eten bij de eerste ronde.

Een ander idee is om te werken met een thema borrelplank. Maak bijvoorbeeld uitsluitend Hollandse, Franse of Mexicaanse gerechtjes voor op de borrelplank.

De lekkerste Italiaanse borrelplank van Zutphen. Dat bent u bij Margherita’s Italiaanse delicatessen aan het juiste adres. We hebben diverse formaten borrelplank voor grote of kleine groepen. Een borrelplank wordt voor u op maat gemaakt in onze eigen trattoria. Een keuken in onze delicatessenwinkel. Een borrelplank met alleen kaas of charcuterie, een borrelplank met Italiaanse tapas. Maar de borrelplank kan ook aangevuld worden met fijne pastagerechten, of Italiaanse soepen.